В Україні зареєстровано вакцину проти COVID-19 «AstraZeneca»/«SKBio», яка виробляється в Республіці Корея

22 Квітня 2021 9:31 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) інформує, що 20 квітня Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 «AstraZeneca»/«SKBio» для екстреного медичного застосування. Варто зазначити, що ця вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією «AstraZeneca», яка виробляється в Республіці Корея («SK Bioscience Co. Ltd») і має торговельну назву «AstraZeneca»/«SKBio».

Вакцину «AstraZeneca» для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

Окрім того, ЦГЗ нагадує, що наразі в Україні вже щеплюють вакциною CoviShield від «AstraZeneca», виготовленою індійським Інститутом сироватки крові. Усі вакцини «AstraZeneca» проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, є взаємозамінними. Вакцина «AstraZeneca» (AZD1222) виробництва Інституту сироватки крові Індії (CoviShield) та вакцина, виготовлена південнокорейською компанією «SK Bioscience Co. Ltd» («AstraZeneca»/«SKBio»), є ідентичними за складом та технологіями виготовлення, тому не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними.

22 квітня Україна очікує в рамках глобальної ініціативи COVAX поставку 367 тис. доз вакцини «AstraZeneca»/«SKBio». Частину партії буде залишено для щеплення другою дозою тих громадян, яких уже вакцинували CoviShield від «AstraZeneca», решту — використано для першого щеплення.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті