На Великодні свята посилення карантину не відбудеться — Максим Степанов

27 Квітня 2021 2:10 Поділитися

27 квітня міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час брифінгу повідомив, що Україна почала поступовий вихід з третьої хвилі COVID-19. Про це свідчать основ­ні епідеміологічні показники. Так, у порівнянні з минулим та позаминулим тижнем кількість нових хворих на COVID-19 зменшилася майже з 92 тис. до 77 тис. Також за минулий тиждень кількість госпіталізованих пацієнтів у порівнянні з позаминулим зменшилася майже на 3400 осіб.

Рівень захворюваності пішов на спад у всіх без винятку областях та м. Києві. Так, рівень госпіталізації та завантаженість ліжко-місць з киснем перевищує норму лише в Донецькій обл., де цей показник становить 69%. Середній показник завантаженості ліжко-місць на сьогодні фіксується на позначці 52%.

За словами міністра, стабілізації ситуації вдалося досягти завдяки встановленим карантинним обмеженням. Саме тому Уряд продовжив дію всеукраїнського карантину до 30 червня.

На «червоному» рівні епідемічної небезпеки перебувають 10 областей, 9 областей — на «помаранчевому» рівні і 6 областей — на «жовтому». Наступним регіоном, який перейде на «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки буде м. Київ.

Стосовно Великодніх свят М. Степанов заявив, що нових карантинних обмежень вводитися не буде. Водночас з метою уникнення сплеску захворюваності після свят Уряд разом з Радою церков та релігійних організацій дійшли згоди зменшити тривалість богослужінь з одночасним збільшенням їх кількості. Також було досягнено домовленості про заборону фізичного контакту під час здійснення релігійних обрядів і відвіду­вання цього обряду лише одним представником від родини.

За словами міністра, бажано також виключити можливість участі в церковній службі осіб похилого віку та з хронічними захворюваннями.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті