90 млн дол. США кредиту отримає Україна для реалізації заходів із запобігання COVID-19

28 Квітня 2021 2:49 Поділитися

Міністерство фінансів України повідомляє, що 27 квітня відбулися офіційні переговори делегації України з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо спільного проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

У ході зустрічі учасники обговорили питання реалізації та фінансування проєкту, а також очікувані результати. За підсумками зустрічі було досягнуто домовленостей щодо залучення кредиту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку в сумі 90 млн дол. США для реалізації даного проєкту, який передбачає:

  • запровадження заходів із запобігання, виявлення і реагування на загрозу, що становить пандемія COVID-19;
  • зміцнення національної системи охорони здоров’я в цілому.

Зокрема, за кошти проєкту передбачено закупівлю вакцин проти COVID-19 для населення України у додаток до тих, які були гарантовані у рамках партнерства COVAX та Глобального альянсу вакцин та імунізації (Global Alliance for Vaccines and Immunisation — GAVI), що дозволить досягти Україні першочергової цілі — охоплення повною вакцинацією щонайменше 20% населення країни.

Окрім того, у рамках проєкту буде здійснено заходи з підтримки збільшення кількості тестувань на COVID-19, оновлення обладнання холодового ланцюга та систем поводження з медичними відходами та їх утилізації, обліку та контролю за ходом вакцинації, навчання персоналу, залученого до проведення вакцинації, тощо.

За матеріалами mof.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті