Розвиток проєкту «Державні реєстри»: ЦГЗ та ДП «Електронне здоров’я» підписали меморандум про співпрацю

29 Квітня 2021 1:05 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) та державне підприємство «Елект­ронне здоров’я» 28 квітня підписали меморандум про співпрацю в рамках гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Про це йдеться на сайті ЦГЗ.

Як зазначає ЦГЗ, їх пріоритетом у 2021 р. є прискорення впровадження електронної системи управління запасами лікарських засобів і медичних виробів, а також можливість видачі пацієнтам лікарських засобів антиретровірусної терапії, препаратів для лікування туберкульозу, замісної підтримувальної терапії за електронними рецептами.

«Центр зацікавлений у розвитку цифрових інструментів у сфері охорони здоров’я. Одним із прикладів є співпраця з Національною службою здоров’я України, яка передбачає можливість інтеграції медичної інформаційної системи соціально небезпечних захворювань (MIS HIV) та електронної системи охорони здоров’я. Крім того, епідемія COVID-19 стала тригером для розвит­ку системи моніторингу за інфекційними захворюваннями ЕLISA та інтеграції її з додатком «Дія», розробленим Міністерством цифрової трансформації», — зазначив Роман Родина, генеральний директор ЦГЗ.

Новий проєкт, який ЦГЗ спільно із ДП «Електронне здоров’я» планує реалізувати у 2021–2022 рр. в рамках програми eStock, — це проєкт «Державні реєстри», компонентами якого є реєстр лікарських засобів та реєстр медичних виробів та товарів медичного призначення, які дадуть змогу:

  • прискорити впровадження електронної системи управління та моніторингу запасами лікарських засобів та медичних виробів eStock;
  • впровадити електронні рецепти на рецептурні препарати.

«Відповідно до Концепції розвитку елект­ронної охорони здоров’я цифрові інструменти визначені як засадничі для якісних медичних послуг. Сьогодні реєстр функціонує у вигляді набору зареєстрованих лікарських засобів, але він не інтегрується в електронну систему охорони здоров’я та електрон­ну систему управління запасами лікарських засобів. Через це виникає потреба в створенні паралельних реєстрів, що є додатковим адміністративним та фінансовим навантаженням на сферу охорони здоров’я. Наша співпраця дозволить оптимізувати ці процеси», — наголосив Олександр Ємець, виконуючий обов’язки генерального директора ДП «Електронне здоров’я».

Партнерство ЦГЗ та ДП «Електронне здоров’я» дасть змогу:

1. Провести аудит діючого реєстру лікарських засобів та товарів медичного призначення, у тому числі в контексті інтеграції в електронну систему охорони здоров’я відповідно до вимог міжнародних та національних стандартів.

2. Провести аналіз та виявити точки взає­модії між реєстрами та іншими об’єктами/системами, у тому числі електронної системи охорони здоров’я.

3. Сформувати технічне завдання на розробку реєстру лікарських засобів та реєстру медичних виробів та товарів медичного призначення на 2021–2022 рр.

За матеріалами phc.org.ua
фото із facebook.com/ezdorovya
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті