Київська та Миколаївська області можуть вийти з «червоної» зони — Віктор Ляшко

30 Квітня 2021 12:47 Поділитися

Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України під час брифінгу 30 квітня поінформував, що через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Республіці Індія, де протягом декількох днів фіксується показник понад 400 тис. нових хворих за добу, Уряд України прийняв рішення про заборону перетину державного кордону з 2 травня іноземцям та особам без громадянства, які прибули з цієї країни або перебували на її території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів.

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України є подружжям, дітьми громадян України, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україні та прибули з Республіки Індія, підлягають обов’язковій самоізоляції незалежно від результатів тестування методом полімеразної ланцюгової реакції.

Щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України, В. Ляшко повідомив, що МОЗ готує подання до Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо виведення з «червоної» зони ще 2 областей — Київської та Миколаївської, які можуть бути переведені в «жовту» зону. Таким чином, в Україні з 1 травня залишиться 7 областей, в яких встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Окрім того, станом на 29 квітня в Україні працює 2069 пунктів щеплень та готуються до відкриття вакцинальні центри, які розпочнуть роботу в разі масового надходження імунобіологічних препаратів. Також заступник міністра зауважив, що станом на 30 квітня на вакцинацію від коронавірусу зареєструвалися 436 організованих колективів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті