В «Охматдиті» з’явилася алея сакур

12 Травня 2021 10:26 Поділитися

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» з нагоди Міжнародного дня гемофілії*  висадили алею сакур.

Гемофілія — одне з найбільш поширених рідкісних захворювань, за якого кров людини не згортається належним чином, що може призводити до неконтрольованих кровотеч. У людей з гемофілією  відмічають відсутність або низький рівень необхідного білка, який відіграє вирішальну роль у згортанні крові. Тому серйозною проблемою для хворих є зовнішні поранення, а особливо внутрішні кровотечі, які не одразу помітні, а тому можуть спричинити значні ураження внутрішніх органів, суглобів колін та ліктів, м’язів.

Відповідно до даних Світової федерації гемофілії (World Federation of Hemophilia) в Україні на гемофілію хворіють 2188 людей**. Водночас припускають, що у зв’язку з низьким рівнем діагностики про свій діагноз не знають значно більше людей.

За словами Ебру Явуз, генерального директора кластеру «Україна та СНД» біофармацевтичної компанії «Тakeda», важливо підвищувати обізнаність про складні захворювання, такі як гемофілія та порушення згортання крові, як серед лікарів, так і серед українців загалом.

«Ми хотіли б, щоб ці сакури стали символом надії та оптимізму для всіх, хто зіткнувся зі складними діагнозами. Хочу подякувати всьому колективу «Охматдит» за багаторічні зусилля з лікування таких захворювань, як гемофілія, і за можливість стати частиною боротьби за здоров’я українців», — додала Е. Явуз. Таким чином, висадження алеї сакур стало внеском компанії «Takeda» в підвищення обізнаності про Всесвітній день гемофілії та проблеми цього захворювання.

«Ми раді, що на території нашої лікарні з’явилася алея сакур, яка, ми впевнені, стане відрадою для очей пацієнтів, співробітників та відвідувачів «Охматдиту». Ми співпрацюємо з компанією «Takeda» в різних проєктах із боротьби з гемофілією та іншими захворюваннями, а сьогодні компанія також виявила турботу про внутрішню екологію «Охматдиту», — прокоментував подію Володимир Жовнір, генеральний директор лікарні «Охматдит». Водночас він зазначив, що створення в Україні спеціалізованих відділень та центрів рідкісних захворювань сприятиме суттєвому покращенню діагностики та лікування, а отже, і якості та тривалості життя пацієнтів. Зокрема, за перші 3 роки існування Центру патології гемостазу в «Охматдиті» майже вдвічі збільшилася кількість проведених досліджень для виявлення порушень згортання крові. Відповідно, більше українців отримали правильний діагноз та лікування.

На жаль, хворобу досі неможливо вилікувати повністю, але удосконалення діагностики гемофілії сприяло тому, що за останні 10 років кількість виявлених випадків захворювання у світі збільшилася в 3 рази**. За вчасного виявлення та правильного підходу до лікування хворі на гемофілію можуть прожити довге та активне життя.

За матеріалами пресрелізу компанії «Тakeda»

*Міжнарожний день гемофілії (World Hemophilia Day) проводиться 17 квітня щороку, починаючи з 1989 р.

**За даними «Annual Global Survey 2019» Світової федерації гемофілії.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті