Видача сертифікатів вакцинації не означатиме безперешкодного в’їзду до країн ЄС — Ярослав Кучер

12 Травня 2021 11:08 Поділитися

12 травня заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвит­ку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер повідомив, що МОЗ спільно з Фондом соціального страхування відпрацьовано механізм приймання та обробки запитів щодо виплат, які здійснюються фондом у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням COVID-19. З метою зниження рівня бюрократизації під час подання запитів на отримання таких виплат їх почали приймати через контакт-центр МОЗ з питань COVID-19. Відповідно, статус обробки своїх запитів громадяни можуть дізнатися також через цей контакт-центр. Станом на 12 травня до нього надійшло 323 таких запити.

Заступник міністра зауважив, що МОЗ слідкує за якістю надання консультацій цим контакт-центром. Тому він закликав громадян у разі виникнення питань, пов’язаних з COVID-19, звертатися до контакт-центру.

Також Я. Кучер поінформував, що МОЗ слідкує за діями Всесвітньої організації охорони здоров’я та Європейського Союзу, спрямованими на впровадження так званих цифрових сертифікатів вакцинації. Наразі МОЗ разом з Національною службою здоров’я України, Міністерством цифрової трансформації продовжує роботу над впровадження документів і нормативних актів для видачі таких сертифікатів усім вакцинованим.

При цьому він наголосив, що початок видачі цих сертифікатів не означатиме автоматичної можливості безперешкодного в’їзду в країни ЄС, оскільки рішення про відкриття кордонів має прийняти саме ЄС. Однак впровадження цифрових сертифікатів вакцинації спростить подорожі в майбутньому. Попередньо прийнято рішення, що цей сертифікат видаватиметься через мобільний додаток «Дія» після отримання щеплення. Також його можна буде отримати в паперовому вигляді через центри надання адміністративних послуг. І вже цього тижня відбудуться розширені консультації з технічними фахівцями Європейської комісії з цього питання.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті