ДП «МЗУ»: підсумки роботи за квітень 2021 р.

13 Травня 2021 3:24 Поділитися

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (ДП «МЗУ») повідомляє про підсумки роботи підприємства за квітень 2021 р.

Логістика

10 квітня на склад контрагента ДП «МЗУ», який надає логістичні послуги, доставлено 200 тис. доз вакцини проти коронавірусної інфекції CoronaVac. За кілька днів, відповідно до наказу МОЗ від 12.04.2021 р. № 705, вакцину було розвезено в регіони. Законтрактовані підприємством постачальники здійснили 66 поставок лікарських засобів та медичних виробів на суму 418 млн грн. Усього за бюджетними програмами 2020 р. на склад у Київській обл. вже здійснено 275 поставок на загальну суму 2,9 млрд грн.

До регіональних департаментів охорони здоров’я та закладів охорони здоров’я доставлено ліків та медичних виробів на суму близько 2,2 млрд грн. Щодо кожного прийнятого товару виконано вхідний контроль якості, який включав візуальний огляд, перевірку товарно-супровідних документів, кількісний контроль-перерахунок, а також проведення лабораторного аналізу в разі наявності підстав.

З початку року було доставлено 150 із 161 закупленого комп’ютерного томографа, 50 апаратів введені в експлуатацію. Поставлені апарати вводяться в експлуатацію в міру отримання лікувальними закладами ліцензій на роботу з відповідним обладнанням у регулятора. Також фахівці ДП «МЗУ» проводять роботу з постачальниками щодо прийняття автомобілів швидкої медичної допомоги.

Антикорупційна діяльність та комплаєнс

У цьому напрямку ДП «МЗУ» провело кваліфікацію 109 нових постачальників для медичної частини е-каталогу Prozorro Market.

Протягом останніх 3 міс дві групи перевіряючих Державної аудиторської служби України (ДАСУ) проводили державний фінансовий контроль, спрямований на перевірку закупівель за кошти Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 та її наслідками. Довідку щодо першої перевірки підприємство отримало 5 березня, Акт щодо другої перевірки — 19 квітня.

Як зазначається в повідомленні, ДАСУ не виявила жодних істотних порушень з боку ДП «МЗУ», які б впливали на закупівлі чи їх результати. Перевірці підлягали закупівлі, за якими ДП «Медичні закупівлі України» уклало 36 договорів на загальну суму 4,2 млрд грн.

«У 2020 р. ми були найбільшим закупівельником товарів для протидії COVID-19 у країні. Тож, висновки аудиту ДАСУ — показник якісної роботи ДП «МЗУ», — наголошується в повідомленні.

Закупівельні процедури 2021 р.

Станом на кінець квітня оголошено 91 тендер на «ProZorro» за такими нозологіями, як:

  • ідіопатична сімейна дистонія;
  • розсіяний склероз;
  • допоміжні репродуктивні технології;
  • орфанні метаболічні захворювання;
  • замісна підтримувальна терапія тощо. Це перші процедури у 2021 р. у рамках централізованих державних програм закупівлі ліків та медичних виробів за доведеними до ДП «МЗУ» напрямами.

Також ДП «МЗУ» нагадує, що відповідно до наказу МОЗ України від 20.04.2021 р. № 768 такі нозології, як «Медикаменти для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей» та «Медикаменти для лікування туберкульозу» були виключені з переліку напрямів, доведених до закупівлі підприємством у 2021 р. Тож, цього року підприємство здійснюватиме централізовані закупівлі за 17 напрямами.

Розвиток Prozorro Market

У межах адміністрування медичної частини е-каталогу Prozorro Market, було укладено 259 угод на загальну суму 2,5 млн грн, з них 60 угод укладено за процедурою «Запиту цінової пропозиції» на суму 817 тис. грн.

Нові технології

У квітні ДП «МЗУ» запустило телеграм-бот. З його допомогою можна дізнатися про те, які ліки та медичні вироби і в якій кількості закуповуються, статус закупівельних процедур, запланований графік поставок в Україну та фактичні дати поставок у регіони, залишки за кожним препаратом тощо. Завершилося тестування електронного кабінету постачальника на базі інформаційно-аналітичної системи MedData. У ньому взяли участь 46 постачальників, серед яких були як резиденти, так і нерезиденти.

«Також ми продовжуємо адмініструвати та вдосконалювати нашу інформаційно-аналітичну систему MedData, у якій серед іншого збираються дані про наявність ліків, медичного персоналу, ліжко-місць та інших засобів для боротьби з COVID-19. Окрім того, система акумулює дані про перебіг вакцинації в Україні. Вони використовуються Радою національної безпеки та оборони, Кабінетом Міністрів України, Міністерством цифрової трансформації та МОЗ для планування заходів для боротьби з поширенням коронавірусу», — інформує ДП «МЗУ».

Посилення команди ДП «МЗУ»

У квітні до команди підприємства доєдналися 2 колеги, тобто зараз вона налічує 82 фахівці. У квітні також звершилася внутрішня оцінка професійних компетенцій співробітників, яка відбувається щороку. На її основі фахівці підприємства сформують індивідуальні плани розвитку та будуть вдосконалювати професійні навички.

Комунікація з пацієнтами та закладами охорони здоров’я

ДП «МЗУ» продовжує відповідати на найпоширеніші питання від пацієнтів щодо процедур централізованих закупівель та захисту їх прав на безкоштовні ліки. Усі відповіді є в загальному доступі на сайті підприємства.

У квітні фахівці ДП «МЗУ» провели вебінар до Всесвітнього дня гемофілії, а також навчання пацієнтів щодо користування дашбордами та телеграм-ботом підприємства.

За матеріалами medzakupivli.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті