ФССУ направив 2,5 млн грн щомісячних виплат для 117 медиків та їх родин

24 Травня 2021 2:38 Поділитися

Фонд соціального страхування України (ФССУ) нагадує, що працівники закладів охорони здоров’я, які внаслідок гострої професійної хвороби на COVID-19 мають стійку втрату працездатності, зокрема, інвалідність, отримують від Фонду щомісячні страхові виплати. Також зазначені виплати передбачені для осіб, які перебували на утриманні медичних працівників у разі їх смерті.

Такі виплати щомісяця здійснюються ФССУ для медичного працівника упродовж усього його життя або до повного відновлення здоров’я. Вони на 100% компенсують потерпілому втрачений заробіток відповідно до встановленого Медико-соціальною експертною комісією ступеня втрати працездатності.

Станом на сьогодні ФССУ здійснюються щомісячні страхові виплати для 32 медичних працівників. Також щомісячні страхові виплати отримують 85 утриманців у разі смерті медичного працівника. Загалом з січня до квітня 2021 р. фонд нарахував щомісячні страхові виплати для потерпілих медиків або членів їх сімей у разі смерті потерпілих на загальну суму майже 2,5 млн грн. З них на щомісячні виплати для працівників закладів охорони здоров’я — 671,3 тис. грн, для осіб, які перебували на утриманні померлих медичних працівників, — 1,8 млн грн.

Щомісячна страхова виплата для одного медика від ФССУ становить від 710,79 грн до 21 тис. 970 грн. Розмір такої виплати залежить від ступеня втрати працездатності і середнього доходу, який потерпілий мав на момент настання страхового випадку.

ФССУ також зауважує, що, окрім щомісячних страхових виплат, фонд профінансував для зазначених осіб одноразову допомогу за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням і компенсував медичним працівникам втрачений за час лікування гострої професійної хвороби заробіток. Для медичних працівників, яким було встановлено інвалідність, або для їх родин у разі смерті медика фондом також було профінансовано одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

За матеріалами fssu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*