Держпродспоживслужба виявила аптеку, яка продавала ліки з націнкою 310% замість 10%

18 Червня 2021 11:45 Поділитися

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держ­продспоживслужба) повідомляє про те, що одна з аптек у Київській обл. продавала ліки з націнкою до 310% до оптово-відпуск­ної ціни (при цьому граничний рівень націнки, встановлений законодавством, становить 10%). Про це стало відомо за підсумками планової перевірки, проведеної Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київ­ській обл.

Як зазначається в повідомленні, під час проведення перевірки було встановлено, що підприємство здійснювало реалізацію ліків, включених до Національного переліку основних лікарських засобів, із застосуванням постачальницько-збутових надбавок вiд 10,01% до 27,28% до оптово-відпуск­ної ціни. Крім того, підприємство продавало лікарські засоби, якi купуються повністю або частково за рахунок коштiв державного та місцевих бюджетiв, iз застосуванням постачальницько-збутових надбавок вiд 10,01% до 309,84% до оптово-відпускної ціни.

За результатами перевірки на підприємство було накладено штраф у розмірі 207,4 тис. грн. За порушення порядку формування, встановлення та застосування цін на керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 2550 грн.

За матеріалами dpss.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті