МОЗ ініціює розслідування за фактом можливого продажу вакцини проти COVID-19 виробництва «Pfizer»/«BioNTech»

08 Липня 2021 10:53 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я Украї­ни повідомляє, що до відомства надійшла інформація від представників засобів масової інформації про можливий продаж вакцини від COVID-19 виробництва «Pfizer»/«BioNTech» в одній з приватних лікарень Києва, внаслідок чого в МОЗ ініціюватимуть службове розслідування.

«Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб побороти пандемію. Першочергово захисту потребують ті, хто входить до переліку професійних та вікових груп ризику або має хронічні хвороби. Держава гарантує захист від коронавірусної інфекції всім охочим, але через дефіцит вакцин у всьому світі надає доступ до імунізації поступово, відповідно до Дорожньої карти. Торгувати вакцинами сьогодні — значить наражати на смертельну небезпеку тих, кому мала дістатися саме ця доза препарату», — наголосив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Він також додав, що Міністерство нарощує інфраструктуру і залучає приватні заклади та лікарів — фізичних осіб — підприємців. Вони можуть сформувати пункти щеп­лень або мобільні бригади з імунізації від COVID-19 та вакцинувати громадян у різних регіонах України, уклавши контракти з Національною службою здоров’я України. Відповідно до цього отримують ті чи інші види вакцин для роботи.

Вакцина від «AstraZeneca» (Covishield, SKBio) та CoronaVac від «Sinovac Biotech» доступна в пунктах щеплень та центрах масової вакцинації. Їх також використовують мобільні бригади для щеплень визначених груп ризику та працівників критичної інфраструктури. Вакцина Comirnaty від «Pfizer»/«BioNTech» доступна для імунізації лише силами мобільних бригад, нею також щеплюють певні групи ризику, освітян та організовані колективи, які зареєстрували свої заявки в контакт-центрі МОЗ України.

«До вакцинації зараз прикуто багато уваги, але ми все одно отримали повідомлення про можливі зловживання з вакцинами. Дякуємо засобам масової інформації за пильність та інформування. Ми одразу ж відреагували та почали розбиратися в ситуації», — додав очільник відомства.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті