Вакцина Comirnaty від Pfizer/BioNTech доступна в центрах масової вакцинації проти COVID-19

12 Липня 2021 3:02 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я інформує, що вакцина Comirnaty від Pfizer/BioNTech тепер використовуватиметься для проведень щеплень у центрах масової вакцинації, де вона буде доступна усім охочим з пріоритетом для людей похилого віку та осіб із супутніми захворюваннями.

Також Міністерство повідомляє, що Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому відомство вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу. Водночас в Україні щодня працює до 2 тис. пунктів щеплень, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не вимагає наднизьких температур зберігання, що робить її зручною для використання в таких пунктах.

«Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.  За даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та 100% ефективність у попередженні госпіталізації та смерті. Тож, не зволікайте, допоможіть своїм літнім родичам та знайомим записатися до зручних для них пунктів щеплень та за можливості робіть щеплення самі, поки до нас не дісталася хвиля захворювань на новий небезпечний штам коронавірусу «дельта», — зазначив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України.

МОЗ нагадує, що в понад 200 центрах масової вакцинації, які відкрилися в усіх областях України, щеплюють усіх охочих. Пріоритет у них надається літнім людям, особам з груп ризику, відповідно до Дорожньої карти, та людям із супутніми захворюваннями. Ті, хто отримав перше щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech у цих центрах, зможуть щепитися другою дозою в тих же центрах або в пунктах щеплень.

У пунктах щеплень також продовжується вакцинація другою дозою вакцини AstraZeneca тих, хто отримав першу дозу цієї вакцини будь-якого виробника (Covishield, AstraZeneca/SKBio). Водночас мобільні бригади щеплюють організовані колективи вакциною Comirnaty від Pfizer, цільові групи з 3–4 етапів вакцинації вакциною CoronaVac від Sinovac та другою дозою вакцини AstraZeneca. Вони також імунізують маломобільні групи населення вакциною CoronaVac від Sinovac.

Станом на 12 липня країна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac від Sinovac, майже 1,7 млн доз Comirnaty від Pfizer, та майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті