Потрібно нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19 для протидії штаму «дельта» — нарада Президента

12 Липня 2021 4:26 Поділитися

На селекторній нараді, яка відбулася 12 липня під головуванням Президента Володимира Зеленського, зазначалося, що у зв’язку із зростанням захворюваності на COVID-19 в Європі через штам «дельта» необхідно скоординувати роботу влади для підготовки до потенційного спалаху хвороби в Україні, а також продовжувати активну вакцинацію населення.

Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Рада національної безпеки і оборони вже підтвердила наявність штаму «дельта» в Україні. Тож, потрібно збільшувати кількість тестувань на COVID-19 та лабораторні потужності для виявлення цього штаму. «Уряд планує активно працювати в цьому напрямку в наступні тижні для того, щоб скоординувати роботу органів місцевої влади та підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності», — наголосив очільник Кабінету Міністрів. Він також акцентував увагу на необхідності нарощувати темпи вакцинації проти коронавірусу.

Також, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні вже зроблено майже 3,5 млн щеплень проти COVID-19 — більш ніж 2 млн українців отримали першу дозу та понад 1 млн завершили вакцинацію. За минулий тиждень було зроблено 563 тис. щеп­лень, що є найвищим тижневим показником від початку вакцинальної кампанії.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко поінформував, що в Україну прибуло ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac і незабаром її буде розподілено в регіони, зокрема в найвіддаленіші населені пункти, щоб щепити якнайбільше людей. Найближчим часом загалом очікують на 1,23 млн доз CoronaVac та 256 тис. доз вакцини від «Pfizer»/«BioNTech».

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті