Комітет рекомендує прийняти в другому читанні та в цілому проєкт щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну

13 Липня 2021 3:48 Поділитися

13 липня під головуванням Михайла Радуцького відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет), на якому депутати розглянули в другому читанні проєкт закону № 4358 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну».

Законопроєктом пропонується внести зміни до законів:

  • «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення»;
  • «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального»;
  • «Про рекламу» з метою зменшення привабливості, захисту від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання в публічних приміщеннях.

Окрім того проєктом пропонується визначити ряд термінів, зокрема: «бездимний тютюновий виріб», «електронна сигарета», «новітній тютюновий виріб», «рідини, що використовуються в електронних сигаретах» тощо.

Пропонується встановити вимоги до виробництва і реалізації тютюнової продукції, електронних сигарет, бездимних тютюнових виробів щодо: вмісту шкідливих речовин; оформлення упаковки, зокрема, медичних попереджень споживачів; обмеження реалізації (продажу) та вживання; рекламування. Також пропонується визначити відповідальність за порушення встановлених норм.

Як зазначається в повідомленні, до проєкту закону народними депутатами було подано 515 поправок, із яких 77 пропонується врахувати повністю і 10 — частково, а решту поправок — відхилити.

Під час засідання народні депутати підтримали поправку, якою пропонується встановити розмір штрафів залежно від мінімального прожиткового мінімуму, а не у вигляді фіксованої суми. Також члени Комітету затвердили порівняльну таблицю до законопроєкту і ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проєкт у другому читанні та в цілому.

Крім того, ухвалено рішення про затвердження звіту про роботу Комітету у період п’ятої сесії Верховної Ради, а також план роботи на період шостої сесії і пропозиції до проєкту порядку денного на вересень 2021 р. — січень 2022 р.

За матеріалами rada.gov.ua,

фото із сайту Верховної Ради України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті