У червні 2021 р. ФССУ профінансував лікарняні на суму вдвічі більшу, ніж за аналогічний період 2020 р.

14 Липня 2021 12:56 Поділитися

Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ) інформує, що протягом червня 2021 р. було прийнято на фінансування листки непрацездатності на суму понад 1 млрд грн — це майже вдвічі більше, ніж у червні 2020 р. (0,57 млрд грн). Застраховані особи знаходилися на лікарняному у зв’язку з хворобою (у тому числі COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною.

Загалом допомоги нараховано для 155 тис. осіб, чиї роботодавці передали заяви-розрахунки за їх лікарняними в червні. У тому ж місяці 2020 р. за допомогою з тимчасової непрацездатності звернулися 83 тис. працівників.

Фонд наголошує, що дата виділення допомоги з тимчасової втрати працездатності прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем. Фінансування здійснюється в робочі дні по мірі надходжень частки від єдиного соціального внеску на рахунок ФССУ.

«Аби отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності, застрахована особа має передати листок непрацездатності своєму роботодавцю. Фонд забезпечив для страхувальників можливість подання заяви-розрахунку для виплати допомоги працівнику в дистанційному режимі. Нагадаємо, більшість роботодавців вже перейшли на електронний документообіг з ФССУ — близько 80% заяв-розрахунків, на підставі яких фінансується матеріальне забезпечення, подаються до Фонду онлайн», — зазначається в повідомленні.

За матеріалами fssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті