Бюджетна декларація на 2022–2024 рр. передбачає забезпечення фінансування основних медичних послуг

16 Липня 2021 12:51 Поділитися

Міністр фінансів України Сергій Марченко під час виступу в Парламенті 15 липня щодо ухвалення Бюджетної декларації України на 2022–2024 рр. зазначив, що підтримка медиків та закладів охорони здоров’я, президентська програма «Здорова Україна», створення безбар’єрного простору та програма «Велике будівництво» будуть забезпечені фінансовими ресурсами в наступні 3 роки.

Також у документі йдеться, що під час формування видатків у бюджеті буде передбачене збільшення фінансування сфери охорони здоров’я за зведеним бюджетом до 5% валового внутрішнього продукту у 2024 р.

Кошти будуть направлені на розвиток системи екстреної допомоги, паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації, відшкодування вартості лікарських засобів пацієнтам, які отримують ліки за кошти державного бюджету або з незначною доплатою, закупівлю вакцин від COVID-19 тощо.

Варто зазначити, що Верховна Рада під час голосування 15 липня підтримала Бюджетну декларацію на 2022–2024 рр., тобто це означає, що Україна переходить на середньострокове бюджетне планування.

Детальніше ознайомитися з граничними показники видатків та цілями державної політики у 2020–2024 рр. можна за посиланням.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG))& 22.07.2021 12:04
Или ишак сдохнет, или шах умрет. НЕ ДОЖИВЕТ СПЕЦІАЛИЗИРОВАННАЯ ПОМОЩЬ ДО ИСПОЛНЕННИЯ ОБЕЩАНИЙ. Кстати янукович, тоже обещал довести финансирование медицині до 10 % от ВВП. Не дождались.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті