Змінилися вимоги до зберігання вакцини Comirnaty компанії «Pfizer» на прохання виробника

16 Липня 2021 2:29 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що у травні поточного року, після серії нових досліджень, виробник вакцини Comirnaty компанія «Pfizer» звернулася до національних та міжнародних регуляторних органів з охорони здоров’я з проханням послабити вимоги до холодового ланцюга своєї антиковідної вакцини, зокрема, дозволити зберігати нерозведений препарат за температури 2–8 °C протягом місяця замість 5 днів.

Європейське агентство з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA), Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA), Агентство з регулювання лікарських засобів і продуктів для охорони здоров’я Великої Британії (UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency — MHRA) та відповідні органи інших країн розглянули це прохання та змінили вимоги до зберігання вакцини у своїх країнах.

24 червня 2021 р. Міністерство охорони здоров’я України також отримало офіційний лист від «Pfizer Export B.V.» з проханням переглянути вимоги до холодового ланцюга вакцини Comirnaty.

Міністерство розглянуло звернення компанії та дозволило після розморожування зберігати нерозведену вакцину Comirnaty від Pfizer/BioNTech за температури 2–8 °C протягом 31 дня замість 5 днів, як було раніше. Ця норма застосовується до партій вакцини, термін придатності яких спливає після 30 квітня 2021 р.

Відповідні зміни набули чинності згідно з наказом МОЗ України від 09.06.2021 р. № 1163. Інструкція до нових партій вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech вже містить оновлені вимоги до температури зберігання.

«Тож, відповідно до рекомендацій виробника вакцину Comirnaty від Pfizer/BioNTech можна безпечно зберігати в пунктах щеплень у звичайних холодильниках, при температурі від 2 °C до 8 °C, протягом 1 міс», — наголошують у МОЗ.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті