Держпродспоживслужба пропонує посилити епідемічний контроль у пунктах пропуску з тимчасово окупованих територій

22 Липня 2021 4:38 Поділитися

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) через ризик ускладнення ситуації з COVID-19 у східних та південних областях звернулася до МОЗ з пропозицією посилити медико-санітарний контроль на пунктах в’їзду/виїзду з тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим. Зокрема, пропонується поновити вимогу про наявність негативного результату тестування на COVID-19, оскільки чинні умови виїзду громадян з тимчасово окупованих територій не передбачають проведення експрес-тестування на визначення антигену до коронавірусу.

Зазначається, що наразі існує підвищений ризик поширення на території України, в першу чергу Донецької, Луганської та Херсонської областей, COVID-19, спричиненої новим штамом «дельта».

«Ми спостерігаємо погіршення ситуації з COVID-19 на тимчасово окупованій території АР Крим та у Росії, звідки до нас приїжджає багато людей, у тому числі, через ТОТ Донецької та Луганської обл. Це хвиля, яка може перейти через наші пункти пропуску, якщо ми не створимо надійний медичний та адміністративний бар’єр. Але ми маємо стояти на сторожі здоров’я та життя українців», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

За матеріалами dpss.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті