Європейська комісія схвалила RYEQO®

20 липня 2021 р. угорська фармацевтична компанія Gedeon Richter повідомила про те, що Європейська комісія (ЄК) надала дозвіл на маркетування RYEQO® — нового перорального препарату для лікування помірних та тяжких симптомів міоми матки у дорослих жінок репродуктивного віку. Це рішення було прийнято після отримання позитивного висновку від Комітету з лікарських засобів (Committee for Medicinal Products for Human Use — CHMP) Європейського агентства з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) 21 травня 2021 р. і застосовується до всіх держав — членів Європейського Союзу.

«Ми раді запропонувати новий, неінвазивний варіант лікування для жінок, які страждають від виснажливих симптомів міоми матки, — зазначив Ерік Богш (Erik Bogsch), голова Gedeon Richter. — Gedeon Richter прагне використати додаткові терапевтичні переваги, які обіцяє застосування препарату RYEQO®, і продовжує розширювати асортимент у напрямку охорони здоров’я жінок з метою покращення загальної якості життя жіночого населення».

Про RYEQO®

RYEQO® (релуголікс 40 мг, естрадіол 1,0 мг та норетистерон ацетат 0,5 мг) схвалений для лікування помірних та тяжких симптомів міоми матки у дорослих жінок репродуктивного віку. RYEQO® містить релуголікс, який зменшує кількість естрогену (та інших гормонів), що виробляється яєчниками, естрадіол (естроген), який може знизити ризик втрати кісткової тканини, та норетистерон ацетат (прогестин), необхідний жінкам, яким не проводили операцію з видалення матки, у разі прийому естрогену.

Про Gedeon Richter

Gedeon Richter — фармацевтична компанія, штаб-квартира якої знаходиться в Будапешті (Угорщина). Gedeon Richter — провідний виробник лікарських засобів у країнах Східної та Центральної Європи з розширенням прямої присутності в Західній Європі, Китаї та Латинській Америці. Досягнувши ринкової капіталізації в 3,8 млрд євро (4,5 млрд дол. США) до кінця 2020 р., загальні обсяги продажу Gedeon Richter становили близько 1,6 млрд євро (1,8 млрд дол.) того ж року. Портфель продуктів Gedeon Richter охоплює безліч важливих терапевтичних напрямків, таких як жіноче здоров’я, захворювання центральної нервової та серцево-судинної системи. Маючи у своєму розпорядженні один з найбільших R&D-підрозділів у Східній і Центральній Європі, компанія Gedeon Richter сфокусувала дослідницьку активність на порушеннях роботи центральної нервової системи. Враховуючи загальновизнаний досвід у царині хімії стероїдів, Gedeon Richter є важливим гравцем у сфері жіночого здоров’я в усьому світі. Також компанія бере активну участь у розробці біосимілярів.

За матеріалами richter.hu
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті