МОЗ відновлено доступ онлайн до міжнародних клінічних протоколів Duodecim

27 Липня 2021 4:47 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що портал міжнародних клінічних протоколів медично-наукового товариства Duodecim* Medical Publications Ltd став знову доступним для користувачів. Це означає, що близько тисячі міжнародних клінічних протоколів відкриті для користувачів онлайн.

«Раніше робота порталу була припинена через відсутність погодженого регламенту роботи та визначеної особи, яка відповідальна за адміністрування його структури. Наразі заплановане включення порталу Duodecim до проєкту HealthNet — адміністрування інфраструктури Міністерства охорони здоров’я, за підтримку та розвиток якої відповідає ДП «Електронне здоров’я», зауважує МОЗ.

Яким чином портал Duodecim може бути корисним для лікарів і пацієнтів?

  1. Клінічні протоколи містять відповідні алгоритми та рекомендації для практикуючих лікарів, а також підвищують якість клінічних рішень.
  2. Пацієнти можуть отримувати медичну допомогу відповідно до протоколів, які передбачають використання тих методів діагностики та лікування, які є ефективними та заснованими на засадах доказової медицини.
  3. Протоколи сприяють узгодженості надання медичної допомоги пацієнтам на всіх рівнях, тобто кожен пацієнт має змогу отримати однаково високий рівень медичної допомоги, незалежно від медичного закладу чи лікаря.

МОЗ зазначає, що в першу чергу будуть перекладені та опубліковані протоколи з найбільш актуальних захворювань і станів, що відмічаються на первинній ланці.

Довідка

Duodecim* — портал, що містить міжнародні протоколи лікування, якими керуються лікарі-практики з усього світу. На сьогодні близько тисячі міжнародних клінічних протоколів англійською мовою доступні в онлайн-режимі для зареєстрованих користувачів.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті