МОЗ планує створити дорожню карту реформування системи розвитку кадрів

27 Липня 2021 5:26 Поділитися

Під час стратегічної сесії, яка відбулася 26 липня, фахівці Міністерства охорони здоров’я спільно з міжнародними партнерами і громадськими організаціями створять дорожню карту реформування системи розвитку медичних кадрів.

«Професія медичного працівника потребує постійного розвитку та удосконалення відповідних умінь та навичок. Для цього в країні має бути прозора, зрозуміла, і головне фахова система планування кадрових ресурсів. Вони мають отримувати сучасні знання, щоби забезпечити високу якість лікування наших громадян», — зауважила заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак та додала, що МОЗ докладає максимум зусиль для збереження і посилення кадрового потенціалу медичної галузі як важливої складової національної безпеки.

У повідомленні також зазначається, що наразі частина активностей вже успішно реалізується завдяки проєктам міжнародних організацій, частина — знаходиться в стані розробки і планування.

«Усі заходи мають бути синхронізовані та скоординовані між собою, відповідати стратегічним документам держави та першочерговим запитам медичної спільноти країни», — наголошує МОЗ. У ході зустрічі присутні також зупинилися на важливості створення реєстру медичних спеціалістів задля якісного планування кадрових потреб відповідно до реалій і запровадженні вже розпочатих змін у системі безперервного професійного розвитку та інтернатурі.

За матеріалами moz.gov.ua
фото із сайту МОЗ України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті