Правоохоронці викрили схему підробки дипломів, посвідчень та COVID-сертифікатів

28 Липня 2021 11:15 Поділитися

Київська міська прокуратура повідомляє про викриття схеми підроблення дипломів, сертифікатів, свідоцтв, атестатів та інших офіційних документів з використанням голографічних захисних елементів (ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб організувала у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької обл. діяльність підпільної «друкарні», де виготовляли підроблені документи різного спрямування. Зокрема, документи про вищу освіту, сертифікати, свідоцтва, атестати та додатки до них, сертифікати про вакцинацію від COVID-19, довідки про негативні результати тестів методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) тощо. Підроблені документи при цьому містили голографічні захисні елементи. Прийом замовлень на виготовлення підроблених документів та їх збут здійснювалися в мережі Інтернет, на популярних торговельних майданчиках.

«27.07.2021 р. в межах провадження правоохоронці провели санкціоновані обшуки, у ході яких виявлено та вилучено значну кількість дипломів з елементами голографічного захисту, різноманітні посвідчення, у тому числі співробітників поліції та преси, мокрі печатки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я Республіки Білорусь, сертифікати про вакцинацію від COVID-19 та негативні результати ПЛР-тестів, велику кількість зразків голограм тощо. Також вилучено 3 ноутбуки з відомостями про спілкування з клієнтами, зразками дипломів, програмними засобами для виготовлення документів, 15 мобільних телефонів, на яких також виявлено листування з клієнтами, одноразові сім-картки, чорнові записи та обладнання», — йдеться в повідомленні.

Організатора злочинного бізнесу затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За матеріалами kyiv.gp.gov.ua,
фото із сайту Київської міської прокуратури

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті