ДП МЗУ законтрактувало закупівлю ПЛР-тестів для проведення 4 млн досліджень на COVID-19

29 Липня 2021 2:02 Поділитися

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі — ДП МЗУ) законтрактувало постачальника для закупівлі 41 667 наборів для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) для виявлення SARS-CoV-2. Кожен набір містить 96 ПЛР-тестів, що дозволяє провести близько 4 млн ПЛР-досліджень.

«Закупівля відбулася за напрямом використання бюджетних коштів у 2021 році за бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру». Оплата за продукцію здійснюється за умови співфінансування: 15% її вартості оплачується за рахунок бюджетних коштів України, а 85% — за рахунок надходження коштів кредиту в рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Державним секретарем її Британської Величності, що діє через Департамент з гарантування експортних кредитів, який функціонує як Агентство експортного фінансування Сполученого Королівства», — зауважують в ДП МЗУ.

Також підприємство інформує, що відповідно до отриманого від МОЗ роз’яснення від 24.11.2020 р. однією з базових умов надання пільгового фінансування є те, що товари, роботи та послуги, що закуповуються за кредитні кошти, мають містити не менше 20% рівня залучення (локалізації) британських виробників до виробництва.

«Попри те, що на нашому ринку є значна кількість постачальників з інших країн, дотримання цієї умови було обов’язковою вимогою в даній закупівлі», — наголошує підприємство.

У процесі узгодження медико-технічних вимог до товарів до закупівлі, в березні 2021 р. фахівці ДП МЗУ ідентифікували умову, що могла унеможливити конкуренцію між різними британськими виробниками. Товар із зазначеною характеристикою мав лише один з виробників, вартість продукції якого була вищою, ніж пропозиції інших. За умови збереження дискримінаційної норми загальна вартість продукції сягнула б 40 млн фунтів (​​1,5 млрд грн).

«Завдяки проведенню додаткових технічних консультацій із МОЗ України вдалося усунути умову, що унеможливлювала конкуренцію. Розширивши кількість кваліфікованих учасників у межах закупівлі, внаслідок конкурентного відбору нами була акцептована найбільш економічно вигідна пропозиція британської компанії-виробника, вартість продукції якої становила 23,3 млн фунтів (871,8 млн грн). Тобто в результаті розширення конкуренції підприємству вдалося заощадити 16,7 млн фунтів (622 млн грн). Першу партію товару планується поставити до кінця серпня. Набори, що закуповуються, мають дозвіл на продаж в країнах Європейського Союзу та Великій Британії», — резюмували в ДП МЗУ.

За матеріалами medzakupivli.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті