Цифри і факти роботи ДП «Медичні закупівлі України» за липень 2021 р.

06 Серпня 2021 6:02 Поділитися

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» оприлюднює дані щодо роботи підприємства протягом липня 2021 р.

Логістика. Минулого місяця підприємство отримало 19 поставок ліків та медичних виробів на суму 154 млн грн. З початку року прийнято 381 поставку за 281 укладеним договором про закупівлю за централізованими програмами МОЗ за кошти 2020 р. Загальна вартість отриманих поставок — 4,43 млрд грн. Таким чином прийнято 95% всіх товарів, що були закуплені минулого року.

До регіональних департаментів охорони здоров’я та закладів охорони здоров’я ДП «Медичні закупівлі України» доставлено ліків та медичних виробів на суму 4,09 млрд грн, або 92% отриманих товарів. ДП «Медичні закупівлі України» отримало та розвезло 100% товарів за напрямами антиретровірусної терапії, скринінг новонароджених, дихальні розлади новонароджених, допоміжні репродуктивні технології.

Усі закуплені за кошти 2020 р. комп’ютерні томографи — 161 одиниця, автомобілі швидкої медичної допомоги (АШМД) — 416 одиниць, інші закуплені товари за кошти 2020 р. доставлені в регіони. Також підприємство почало отримувати поставки ліків та медичних виробів, закуплених централізовано за кошти держбюджету 2021 р., зокрема, за напрямами дитячої онкології та ідіопатичної сімейної дистонії.

Антикорупційна діяльність та комплаєнс. ДП «Медичні закупівлі України» перевірено та кваліфіковано 43 унікальних постачальники у 87 закупівлях. Проведено кваліфікацію 93 нових постачальників для медичної частини е-каталогу Prozorro Market. Кваліфіковано 88 переможців процедур закупівель для укладання договорів. Трьох переможців дискваліфіковано за ненадання підтверджувальних документів. 1 кандидат пройшов перевірку на доброчесність, яка проводиться під час фінального етапу працевлаштування до ДП «Медичні закупівлі України».

Закупівельні процедури 2021 р. За централізованими закупівлями ліків та медичних виробів за кошти 2021 р. укладено договори для закупівлі 105 товарів на суму 716 млн грн. У процесі укладення договорів 103 позиції, процедури ще за 394 позиціями тривають. У липні ДП «Медичні закупівлі України» уклало угоду на закупівлю 41 667 наборів для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) для виявлення коронавірусної інфекції. Кожен набір містить 96 ПЛР-тестів, що дозволяє провести близько 4 млн ПЛР-досліджень на COVID-19.

IT технології. ДП «Медичні закупівлі України» наголошує, що фахівці підприємства продовжують вдосконалювати механізми, які полегшують доступ пацієнтів до інформації. Щоб отримати дані про централізовані закупівлі, які проводить ДП «Медичні закупівлі України», можна скористатися:

За допомогою цих інструментів можна знайти інформацію про наявні залишки ліків та медичних виробів у лікарнях та областях, статус закупівельних процедур, графіки поставок.

Розвиток Prozorro Market. У межах адміністрування медичної частини е-каталогу Prozorro Market укладено 141 угоду. 71 публічний замовник у липні скористався медичним е-каталогом для проведення закупівель. 53 постачальники минулого місяця долучилися до медичного сегмента Prozorro Market, тепер їх кількість — 352.

Клієнтський сервіс. У липні ДП «Медичні закупівлі України» ініціювало формування експертного середовища лікарів, щоб підвищити якість закупівельних процедур. Співпраця відбуватиметься на волонтерських засадах. Бажання долучитися виявили 87 лікарів за різними нозологіями.

За матеріалами medzakupivli.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті