З 2022 р. сімейні лікарі отримуватимуть бали БПР за високі показники вакцинації серед дорослого населення

09 Серпня 2021 2:35 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України розробляє стимули для сімейних лікарів активніше комунікувати зі своїми пацієнтами щодо вакцинації від COVID-19. Для цього розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку (БПР) за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних. Про це йдеться на офіційному сайті МОЗ України.

«Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано більше 80%, йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 р.», — наголосив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Як зазначають у МОЗ, враховуючи те, що частина лікарів цьогоріч вже пройшла атестацію, отримати відповідні бали за вакцинацію від COVID-19 можна буде протягом наступного року. Бали БПР зараховуватимуться на підставі наказу МОЗ України від 22.02.2019 р. № 446, до якого буде внесено відповідні зміни.

«Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів», — додав міністр.

МОЗ також інформує, що за даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, проведені Info Sapiens у березні 2021 р., 64% українців загалом і 72% людей віком від 60 років дослухаються до порад сімейного лікаря, приймаючи рішення про щеплення. «Саме тому сімейні лікарі є ключовими та мають агітувати на користь вакцинації — вони мають активніше комунікувати з пацієнтами та спиратися на доказову медицину», — наголошується в повідомленні.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ирина 09.08.2021 3:21
А не приведет ли это решение "мотивации" врачей за вакцинацию к тому, что будут уговаривать вакцинироваться не глядя на сопутствующие заболевания человека раз з/пл или баллов??? По-моему - это не нормально...

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті