Спостережні ради в лікарнях: буде проведено опитування щодо ефективності їх роботи

10 Серпня 2021 3:41 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що протягом липня–вересня 2021 р. у понад 500 медичних закладів у 8 областях (Львівська, Одеська, Донецька, Луганська, Харківська, Житомирська, Сумська, Херсонська) відбудеться опитування щодо функціонування спостережних рад у закладах охорони здоров’я.

Варто зауважити, що опитування проводиться Благодійним фондом «Пацієнти України» в рамках реалізації проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Як зазначається в повідомленні, ефективні спостережні ради — це інструмент корпоративного управління, який забезпечує закладам охорони здоров’я:

  • ефективне стратегічне планування та розвиток;
  • сильний та професійний менеджмент;
  • залучення до процесу розвитку різних зацікавлених осіб — депутатів місцевих рад, представників медичних колективів, пацієнтських організацій, що, у свою чергу, сприятиме покращенню надання медичних послуг;
  • незалежний фінансовий аудит та рекомендації щодо подальшого розвитку.

За результатами опитування можна буде побачити:

  • чи створюють заклади охорони здоров’я спостережні ради і чи користуються вони їх можливостями;
  • хто входить до складу рад і як часто проходять їх засідання;
  • як вони взаємодіють з адміністрацією та власниками медичних закладів;
  • чи залучають представників громадськості до своєї роботи і, найважливіше, які переваги отримують заклади від запровадження практик корпоративного управління.

Опитування, що проводиться, надасть уявлення про практику роботи спостережних рад, а також дозволить з’ясувати причини, що стоять на заваді впровадженню практик корпоративного управління в закладах охорони здоров’я в Україні.

МОЗ також наголошує, що існування механізмів корпоративного управління забезпечує ефективне використання коштів, а також надає можливості додаткового залучення ресурсів для потреб закладу, що, у свою чергу, створить комфортні умови для лікарів та гарантуватиме надання якісних медичних послуг для пацієнтів. Крім того, корпоративне управління сприяє захисту прав пацієнтів та медичних працівників і забезпечує стратегічний розвиток закладів охорони здоров’я.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті