ДЕЦ розроблено та впроваджено новий інформаційний ресурс для заявників

10 Серпня 2021 3:09 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) повідомляє, що нещодавно на головній сторінці Державного реєстру лікарських засобів з’явилося активне посилання на новий інформаційний ресурс, присвячений регулярно оновлюваним звітам з безпеки (РОЗБ). У його створенні брали активну участь фахівці IT-департаменту та Департаменту фармаконагляду, а його метою є спрощення для заявників процесу подання до ДЕЦ необхідної інформації.

У повідомленні також зазначається, що заявники та всі зацікавлені можуть у будь-який зручний час перевірити терміни і частоту подання регулярно оновлюваних звітів з безпеки лікарських засобів, вакцин, туберкуліну, зареєстрованих в Україні, за посиланням. Знайти необхідну інформацію можна за міжнародною непатентованою назвою активного фармацевтичного інгредієнта, комбінацією активних фармацевтичних інгредієнтів та торговою назвою.

Новий ресурс містить наступні дані:

  • частота подання РОЗБ;
  • кінцева дата для включення даних до РОЗБ за певний період;
  • наступна дата для включення даних до РОЗБ за певний період;
  • дата подання РОЗБ;
  • наступна дата подання РОЗБ;
  • дата зміни частоти подання РОЗБ та ін.

ДЕЦ радить перед користуванням інформаційним ресурсом ознайомитися з розділом «Довідка». У ньому можна знайти відповіді на питання, які можуть виникнути під час користування сайтом. «Зауважте, що з його введенням публікація щомісячних нагадувань заявникам про необхідність надання РОЗБ на лікарські засоби, що зареєстровані в Украї­ні, припиняється», — наголошують у ДЕЦ.

Окрім того, також у повідомленні вказано, що наразі сайт працює в бета-версії. Побажання або пропозиції щодо його роботи та функцій варто надсилати на електронну пошту: [email protected].

За матеріалами dec.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті