Реімбурсація інсулінів з 1 жовтня: 16 серпня відбудеться навчальний онлайн-курс лікарів-ендокринологів

11 Серпня 2021 10:33 Поділитися

МОЗ звертає увагу, що в другій половині 2021 р. за Програмою медичних гарантій (ПМГ) почнуть діяти нові норми та правила, які будуть регулювати діяльність лікарів-ендокринологів на амбулаторному рівні в частині ведення пацієнтів з діабетом.

Також зазначається, що до цього часу набуде чинності нова постанова КМУ «Про реімбурсацію лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення», яка стане основним нормативно-правовим актом, який регулюватиме порядок реімбурсації лікарських засобів для пацієнтів з цукровим та нецукровим діабетом (прим. ред.: зауважимо, що 28 серпня Урядом прийнято постанову КМУ «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення», а не «Про реімбурсацію лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення», як вказується в повідомленні МОЗ. Також звертаємо увагу, що текст відповідної постанови досі не оприлюднено).

У МОЗ наголошують, що з 1 жовтня 2021 р. за програмою реімбурсації почнуть відпускати лікарські засоби для пацієнтів з цукровим діабетом, які потребують інсулінотерапії (препарати інсуліну), та для хворих з нецукровим діабетом (десмопресин).

Тому лікарям-ендокринологам потрібно розібратися та сформувати комплексне розуміння процесу й основних вимог до корект­ного ведення електронних медичних записів щодо пацієнтів з діабетом в амбулаторних умовах. Оскільки якщо лікар створить некоректні медичні записи, пацієнт не зможе отримати свої ліки вчасно та безоплатно.

У зв’язку із цим 16 серпня на платформі Академії Національної служби здоров’я Украї­ни (НСЗУ) буде оновлено навчальний курс «Ведення медичних записів пацієнтів з діабетом на амбулаторному рівні» через доопрацювання функціоналу Електронної системи охорони здоров’я та додавання нових важливих змістовних блоків у курсі. З огляду на вищезазначене всім лікарям-ендокринологам на амбулаторному рівні потрібно обов’язково пройти заплановане навчання за оновленим курсом від Академії НСЗУ. Для реєстрації на курс слід заповнити відповідну електронну форму.

Завдяки цьому навчальному курсу лікарі-ендокринологи зможуть сформувати комплексне розуміння процесу й основних вимог до коректного ведення електронних медичних записів стосовно пацієнта з діабетом в амбулаторних умовах, дізнатися, як завдяки дотриманню цих вимог НСЗУ зможе збирати коректні дані щодо ведення пацієнта з діабетом на амбулаторному рівні. Також лікарі-ендокринологи дізнаються про оновлений маршрут хворих на діабет та про взає­модію лікарів первинної та спеціалізованої медичної допомоги під час супроводу та лікування таких пацієнтів.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті