Inovio Pharmaceuticals планує почати глобальне дослідження вакцини проти COVID-19

13 Серпня 2021 10:36 Поділитися

Компанія Inovio Pharmaceuticals наразі зосереджена на запуску глобального пізнього етапу випробувань свого кандидата у вакцини від COVID-19 INO-4800 у вересні 2021 р. Результати даного дослідження очікуються в першій половині наступного року.

Компанія почала розробку кандидата у вакцини INO-4800 минулого року, але відстала від конкурентів після того, як Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) призупинило частину досліджень у США для отримання додаткової інформації про пристрій, який пропонується для доставки цього кандидата.

INO-4800 — це вакцина на основі ДНК-плазмід, яка надходить у шкіру з невеликим електричним зарядом за допомогою фірмового пристрою для електропорації Cellectra.

Після рішення FDA уряд США припинив фінансування пізньої стадії дослідження INO-4800, посилаючись на швидкі зміни в середовищі розробки вакцин.

Згідно із заявою компанії, глобальне дослідження спочатку буде зосереджено в Латинській Америці, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та регіонах Африки.

«Спочатку ми зосередили свою увагу на Латинській Америці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, але, дивлячись на швидкі зміни рівнів вакцинації та епідеміологію вірусів, ми також включаємо регіони в Африці», — зазначив Джозеф Кім (Joseph Kim), головний виконавчий директор Inovio Pharmaceuticals.

Inovio Pharmaceuticals до теперішнього часу на розробку і виробництво INO-4800 отримала близько 85 млн дол. США у вигляді комбінованого фінансування від Коаліції за інновації в галузі забезпечення готовності до епідемій (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations — CEPI), Фонду Білла і Мелінди Гейтс (Bill & Melinda Gates Foundation) і Міністерства оборони США.

За матеріалами www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті