Іспанія отримала зелене світло для тестування вакцини від COVID-19 на людях

16 Серпня 2021 9:22 Поділитися

Іспанське агентство з лікарських засобів і медичного обладнання (Spanish Agency of Medicines and Medical Devices) видало дозволів на проведення першого етапу клінічних випробувань вакцини від COVID-19, розробленої іспанською компанією Hipra, про що 11 серпня 2021 р. заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес (Pedro Sanchez).

До клінічного дослідження на ранній стадії будуть залучені десятки учасників віком 18–39 років, які отримають дві дози препарату. У дослідженнях буде оцінюватися безпека і переносимість вакцини, а також її імуногенність та ефективність, йдеться в заяві іспанського регулятора.

Компанія Hipra, що має виробничі майданчики в Іспанії та Бразилії, заявила, що зможе виробити до 400 млн доз вакцини від коронавірусу у 2022 р. і 1,2 млрд до 2023 р.

Нагадаємо, що фармацевтична компанія Hipra, яка займається в основному дослідженнями і виробництвом вакцин для застосування у ветеринарії, працювала над двома вакцинами від COVID-19.

Одна з них розробляється у співпраці з Клінічною лікарнею Барселони (Hospital Clinic of Barcelona) і заснована на тій же мРНК-технології, що використовується у вакцинах Pfizer і Moderna, а в другій, саме вона і отримала дозвіл на випробування, використовується рекомбінантний білок, що, на думку розробників, має призвести до виникнення імунної реакції проти різних варіантів коронавірусу. Вакцина буде зберігатися за температури від 2–8 °C, що полегшить її логістику і поширення.

За матеріалам www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті