За 7 міс державою профінансовано лікарняних на 9 млрд грн

16 Серпня 2021 2:24 Поділитися

Фонд соціального страхування України (ФССУ) інформує, що, за оперативними підсумками січня-липня 2021 р., Фонд прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 9 млрд грн проти 5,46 млрд грн за той же період 2020 р. Зростання потреби у видатках становило 65,8%.

Кількість осіб, які звернулися за компенсацією втраченого за час тимчасової непрацездатності заробітку, становила за цей період майже 1,77 млн працівників проти 1,25 млн у 2020 р. Це на 0,52 млн осіб, або 41,6% більше.

ФССУ зауважує, що динаміка зростання сум і кількості листків непрацездатності спостерігається Фондом з осені минулого року та пов’язана з розповсюдженням коронавірусної хвороби. Крім того, на розмір видатків за лікарняними листками впливає зростання розміру середньої заробітної плати в країні.

Дата фінансування Фондом допомоги з тимчасової втрати працездатності прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем. Фінансування здійснюється а робочі дні по мірі надходжень частки від єдиного соціального внеску на рахунок ФССУ.

Також Фонд нагадує, що розмір виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається, виходячи із середньоденної заробітної плати працівника. Розмір допомоги становить:

  • 50% середньої заробітної плати (доходу) — застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років, або в разі самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом незалежно від тривалості стажу;
  • 60% середньої заробітної плати (доходу) — страховий стаж від 3 до 5 років;
  • 70% середньої заробітної плати (доходу) — страховий стаж від 5 до 8 років;
  • 100% середньої заробітної плати (доходу) — страховий стаж понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства, а також медичним працівникам у разі самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом незалежно від тривалості стажу.

За матеріалами fssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті