Вакцинацію проти COVID-19 потрібно оптимізувати, а не зупиняти на свята — Віктор Ляшко

16 Серпня 2021 4:48 Поділитися

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, під час селекторної наради під головуванням Дениса Шмигаля, прем’єр-міністра, яка відбулася 16 серпня, зазначив, що декілька тижнів поспіль в Україні спостерігається зростання кількості нових випадків COVID-19 та лише вакцинація є дієвим способом вберегтися від тяжкого перебігу цієї хвороби чи можливої смерті. Також він підкреслив, що потрібно забезпечити безперервний доступ до вакцин, навіть у вихідні чи свята.

«Дельта»-штам коронавірусу, сотні випадків якого вже зареєстровані в Україні, заразніший. Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби в разі інфікування цим штамом набагато вища, якщо ви не вакциновані. Доступ до вакцин має бути безперервним та зручним. На свята мобільні бригади мають працювати там, де це зручно для людей — як зараз вони працюють в аеропортах та доводять свою ефективність», — зауважив В. Ляшко.

У повідомленні також зазначається, що наразі інфраструктура вакцинації налічує понад 3 тис. пунктів щеплення, майже 400 центрів масової вакцинації та тисячу мобільних бригад. За тиждень необхідно визначити, які опції їх роботи є доречними протягом святкування 30-ї річниці незалежності України.

«Мета цієї роботи — дати максимально зручно зустрітися вакцині та пацієнту. Пунктам із низьким потоком, можливо, дійсно, слід узяти паузу, аби подумати, як його збільшити, але центри масової вакцинації, особливо в торгово-розважальних центрах та інших логістично привабливих місцях, мають працювати», — додав міністр.

МОЗ наголошує, що в деяких регіонах успішно практикують виїзд мобільних бригад на площі та проведення вакцинації просто неба. Цей досвід слід перейняти всім та застосувати під час святкових заходів у центрах міст. Головне — дотримуватися карантинних правил: носити маски та зберігати дистанцію.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті