Куди звернутися в разі неправильних даних про вакцинацію? Роз’яснення НСЗУ

18 Серпня 2021 12:56 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) у своєму Telegram-каналі інформує про те, як виправити дані про вакцинацію для отримання сертифіката щеплення проти COVID-19.

Повідомляється, що дані для документа про вакцинацію, яким наразі є паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію (згодом буде й електронний COVID-сертифікат) підтягується з електронної системи охорони здоров’я. Тому важливо, щоб інформацію про щеплення туди внесли правильно та в повному обсязі.

Для перевірки того, чи внесено дані про вакцинацію, потрібно звернутися до лікаря, з яким укладено декларацію. При цьому це можна зробити зателефонувавши йому, а не приходити на прийом. Сімейний лікар має право бачити в електронній системі охорони здоров’я всі дані про вакцинацію. На основі цієї інформації лікар виписує міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

У разі якщо лікар не бачить в електронній системі даних про вакцинацію, або ж вони неповні чи неправильно внесені, слід звернутися до пункту щеплення, в якому проведено вакцинацію, аби внести чи скоригувати дані. Для цього з собою потрібно мати паспорт або інший документ, який посвідчує особу. Вносити чи виправляти дані про вакцинацію має той лікар, який її проводив у пункті щеплення.

За матеріалами t.me/NSZU_gov
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ирина 18.08.2021 2:09
У меня только несколько вопрослов: ПОЧЕМУ "Сімейний лікар має право бачити в електронній системі охорони здоров’я всі дані про вакцинацію.", а я не могу увидеть это в своем личном кабинете??? Уже молчу "про самостоятельно распечатать".... ГДЕ искать "Вносити чи виправляти дані про вакцинацію має той лікар, який її проводив у пункті щеплення." этого врача, если вакцинация была в центре массовой вакцинации и ФИО доктора не выдано на руки???

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті