У США схвалили вакцину від кліщового енцефаліту

18 Серпня 2021 4:45 Поділитися

Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) схвалило вакцину компанії «Pfizer» проти кліщового енцефаліту TicoVac для запобігання розвитку кліщового енцефаліту у людей віком від 1 року і старших для застосування перед подорожами до ендемічних районів розповсюдження кліщового енцефаліту.

TicoVac™ — єдина вакцина, схвалена FDA, яка допомагає захистити дорослих та дітей від вірусу кліщового енцефаліту під час відвідування або проживання в ендемічних для кліщового енцефаліту районах.

Вакцина проти кліщового енцефаліту компанії Pfizer була розроблена з використанням вірусу, подібного до вірусу кліщового енцефаліту. Вона здатна індукувати продукцію нейтралізуючих антитіл проти природного вірусу кліщового енцефаліту, оскільки послідовність і структура використаного вірусу збігаються з тими, що зустрічаються в природі.

У клінічних дослідженнях безпеку та імуногенність TicoVac оцінювали у двох вікових групах, від 1 до 15 років та старше 16 років. У цих дослідженнях коефіцієнт серопозитивності становив 99,5% у дітей віком 1–15 років та 98,7–100% у дорослих старше 15 років після 3 доз.

Клінічні дослідження також продемонстрували, що вакцина, як правило, добре переноситься. Найбільш поширеними несприятливими подіями в обох вікових групах були біль у місці введення, підвищена температура тіла та ін.

Дослідження в рутинній клінічній практиці, проведені в Австрії, показали, що вакцина ефективна у 96–98,7% людей, які отримали щонайменше 3 дози.

За матеріалами www.fda.gov, www.pfizer.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті