Дослідження показало ідеальну тривалість використання медичних масок для обличчя

23 Серпня 2021 3:28 Поділитися

У статті, опублікованій в «Journal of Hazardous Materials», вчені з відомого Глобального центру досліджень чистого повітря (Global Centre for Clean Air Research — GCARE), Великобританія, описали вивчення питання стосовно того, як довго слід носити маску.

Команда GCARE провела всебічне лабораторне дослідження 11 масок, яке показало, що з плином часу фільтри на лицьовому покритті починають засмічуватися аерозольними частками, у той час як опір диханню також зростає в міру того, як маски зношуються. Точка перетину між проникненням частинок і опором диханню визначає ідеальну тривалість використання маски.

Результати показують, що респіраторні маски є найбільш ефективними (час використання від 3,2 до 9,5 год і близько 97% ефективності захисту від шкідливих часток). Поряд із цим медичні та деякі маски ручної роботи також забезпечують захист, але з меншим часом використання і ефективністю.

Дослідники виявили, що медичні маски для обличчя забезпечують час використання 2,6–7,3 год і приблизно на 81% ефективні проти частинок, що містять вірус. У свою чергу, маски ручної роботи можна використовувати протягом 4–8,8 год, а їх ефективність становить 47%.

«Важливо відзначити, що, хоча вакцинація є ключем до боротьби з COVID-19, носіння масок також має важливе значення. Маска для обличчя — це не тільки захист себе, а й захист усіх оточуючих. Хоча будь-яка маска для обличчя краще, ніж ніяка маска для обличчя, наше дослідження спрямоване на те, щоб надати широкому загалу чітку і точну інформацію, щоб люди могли приймати обґрунтовані рішення», — зазначив старший автор дослідження Прашант Кумар (Prashant Kumar).

За матеріалами www.news-medical.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті