Hikma та Bio-Thera Solutions уклали ліцензійну угоду про комерціалізацію біосиміляру устекінумабу

31 Серпня 2021 3:54 Поділитися

Hikma Pharmaceuticals та Bio-Thera Solutions уклали ексклюзивну ліцензійну угоду про комерціалізацію BAT2206, біосиміляру устекінумабу (оригінатор — Stelara; закінчення дії патентного захисту в США очікується у 2023 р.).

За умовами угоди Hikma Pharmaceuticals отримує ексклюзивні права на комерціалізацію препарату в США та переважне право вести переговори щодо лончу в Європі. У той же час Bio-Thera Solutions зберігає відповідальність за розробку, виробництво та постачання препарату. Компанія може претендувати на авансовий платіж у 20 млн дол США, а також до 130 млн дол. на подальших етапах розробки та комерціалізації.

Наразі біосиміляр устекінумабу знаходиться на III фазі клінічних досліджень.

Препарат є людським моноклональним антитілом, що пригнічує біологічну активність інтерлейкіну(IЛ)-12 і ІЛ-23, запобігаючи зв’язуванню субодиниці р40 з білковим рецептором ІЛ-12Rβ1.

ІЛ-12 та ІЛ-23 беруть участь у запальних та імунних реакціях, таких як активація NK-клітин, диференціація та активація CD4+ T-клітин. ІЛ-12 та ІЛ-23 відіграють важливу роль у розвитку хронічного запалення, що є ознакою хвороби Крона, виразкового коліту та багатьох інших аутоімунних захворювань.

За матеріалами www.nasdaq.com, finance.yahoo.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті