У ІІ кв. 2021 р. НСЗУ виплатила аптечним закладам за надання ліків понад 242 млн грн

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує, що у ІІ кв. за Програмою медичних гарантій-2021 (ПМГ-2021) працювали 3137 надавачів медичної допомоги та їм виплачено 26,8 млрд грн.

75,7% від наявного населення України уклали декларації із сімейним лікарем, а це понад 31 млн українців. Первинну медичну допомогу у II кв. за договором з НСЗУ надавали 23 тис. 690 лікарів. 846 закладам первинки НСЗУ виплатила майже 5 млрд грн.

За надану пацієнтам спеціалізовану медичну допомогу НСЗУ виплатила надавачам понад 15 млрд грн. Якщо деталізувати за напрямами, то за стаціонарні послуги загального профілю лікарні отримали понад 8,1 млрд грн, за надану екстрену допомогу — понад 2,8 млрд грн. Оплати за амбулаторну допомогу становили 1,9 млрд грн. За допомогу пацієнтам за напрямом «Онкологія» НСЗУ виплатила понад мільярд гривень.

Також впродовж квітня–червня 2021 р. пацієнти отримали майже 216 тис. пріоритетних послуг. НСЗУ виплатила понад 85 млн грн за ранню діагностику онкозахворювань. Понад 1,2 млрд грн виплачено за стаціонарні пріоритетні послуги.

Щодо медичної допомоги за пакетами COVID-19, то оплата становила 3,9 млрд грн. З них за стаціонарне лікування протягом квітня–червня 547 надавачів отримали 3,8 млрд грн. Упродовж ІІ кв. медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 у стаціонарах надавали 1715 медичних команд. Усього за цей період зафіксовано трохи більше 158 тис. випадків госпіталізації, з них майже 50% — у квітні.

Стосовно вакцинації від COVID-19, то у ІІ кв. вакциновано понад 1 млн 444 тис. осіб. За понад 1,8 млн вакцинацій служба оплатила 62 млн грн, з яких понад 33 млн оплачено за введення першої дози пацієнтам і 28,5 млн — другої дози. Ці дані наведено в розрізі оплачуваних НСЗУ електронних записів щодо вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За ІІ кв. лікарі створили в електронній системі охорони здоров’я для 14 млн пацієнтів понад 86 млн електронних медичних записів. Зокрема, електронні направлення на консультації чи проведення лабораторних та інструментальних досліджень отримали понад 5 млн пацієнтів. Загалом електронні медичні записи вели 86 тис лікарів.

Також лікарі виписали понад 3,5 млн електронних рецептів для пацієнтів, які отримують ліки за програмою реімбурсації «Доступні ліки». 84% з цих рецептів вже погашено, тобто хворі отримали необхідні їм ліки. Кількість аптек та аптечних пунктів, які брали участь у програмі у ІІ кв., становила 10 306. Понад мільйон пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки» у квітні–червні. НСЗУ виплатила аптечним закладам за надання ліків понад 242 млн грн.

Детальну інформацію стосовно кожної області щодо всіх озвучених даних можна знайти у звіті НСЗУ за посиланням.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті