Українська академія педіатричних спеціальностей підтримує щеплення підлітків від COVID-19

07 Вересня 2021 1:42 Поділитися

ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» повідомляє, що Українська академія педіатричних спеціальностей (далі — Академія) підтримує рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та рішення МОЗ України, яким рекомендовано щепити вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech дітей віком від 12 років з високими ризиками тяжкого перебігу та ускладнень після COVID-19 через супутні хвороби.

Таких висновків Академія дійшла, про­аналізувавши наявні наукові дані, інструкції, рішення регуляторних органів інших країн, зокрема позиції колег з Європейської академії педіатрії (European Academy of Paediatrics) щодо переваг вакцинації дітей та підлітків від COVID-19.

Водночас Академія вважає, що першочергово щеплення мають отримати люди з груп ризику тяжкого перебігу, розвитку ускладнень та смерті від COVID-19. Ці групи визначені в Дорожній карті з вакцинації від COVID-19, зокрема це особи літнього віку та люди з хронічними захворюваннями.

За умови щеплення проти коронавірусної інфекції всіх охочих із груп ризику спеціалісти Академії вважають, що необхідно буде переглянути наявні на той момент докази й дані щодо переваг вакцинації для дітей, і вони готові проаналізувати їх та надати МОЗ.

В Академії також зазначають, що регуляторні органи ЄС дозволили до використання вакцину від компанії Moderna для дітей віком 12–17 років. Також у Китаї схвалено використання вакцини CoronaVac від компанії Sinovac для дітей віком від 3 років.

Фахівці Академії підкреслюють, що вкрай важливо не припиняти планову імунізацію дітей проти інших інфекційних захворювань відповідно до календаря щеплень.

За матеріалами www.phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті