МОЗ здійснило подання щодо посилення карантинних обмежень — Віктор Ляшко

06 Вересня 2021 5:08 Поділитися

6 вересня в ефірі телеканалу «Україна 24» міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив, що на сьогодні в Україні перевищені індикатори, які можуть перевести країну із «зеленого» на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим МОЗ подало до Уряду клопотання щодо переведення країни на новий рівень епідемічної небезпеки. Клопотання цього тижня розгляне Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму черговому засіданні.

В. Ляшко зауважив, що скоріше за все з наступного понеділка на території України почнуть діяти карантинні обмеження, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, які в першу чергу стосуються проведення масових заходів.

Згідно з постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 у разі встановлення такого рівня небезпеки, зокрема, забороняється:

1) проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування) за участю більше однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад дві третини місць, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування, атестації здобувачів у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (включно з апробаційним проведенням єдиного державного кваліфікаційного іспиту) і тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок» і т.д.

Водночас зазначені обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведено не більше як за 72 год до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

2) відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

3) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. м загальної площі приміщення, басейнів і більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно-тренувальних груп та ін.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті