ДП «МЗУ»: підсумки роботи підприємства за серпень 2021 р.

13 Вересня 2021 2:48 Поділитися

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі — ДП «МЗУ») традиційно підбиває підсумки роботи підприємства за минулий місяць.

Логістика. У серпні державне підприємство отримало 9 поставок ліків та медичних виробів, що були закуплені в минулому році, на суму 230 млн грн. Усього з початку року фахівці прийняли 390 поставок за централізованими програмами МОЗ за кошти 2020 р. Загальна вартість отриманих поставок — 4,46 млрд грн. Таким чином, отримано 96% товарів, що були закуплені в минулому році.

Усього до регіональних департаментів охорони здоров’я та закладів охорони здоров’я ДП «МЗУ» доставило ліків та медичних виробів на суму 4,26 млрд грн. Доставлено кінцевим отримувачам 92% ліків та медичних виробів, що були закуплені за кошти 2020 р.

Підприємство продовжує отримувати товари, централізовано закуплені у 2021 р. Станом на кінець серпня отримано поставок на суму 22,8 млн. Також у серпні почалося розвезення ліків та медичних виробів, що були централізовано закуплені за кошти 2021 р. До регіональних департаментів та закладів охорони здоров’я було поставлено товару на 7,76 млн, зокрема за напрямами дитячої, дорослої онкології та ідіопатичної сімейної дистонії.

Антикорупційна діяльність та комплаєнс. Підприємством перевірено та кваліфіковано 11 унікальних постачальників у 28 закупівлях. Проведено кваліфікацію 73 нових постачальників для медичної частини е-каталогу Prozorro Market. Кваліфіковано 64 переможці процедур закупівель для укладання договорів, 3 постачальників-переможців дискваліфіковано, адже вони не подали документи у вказаний термін. Кваліфіковано 18 переможців у переговорних процедурах та перевірено 3 кандидатів на роботу.

Закупівельні процедури–2021. Станом на кінець серпня за централізованими закупівлями ліків та медичних виробів за кошти 2021 р. укладено договори для закупівлі 233 міжнародних непатентованих назв на суму 1,65 млрд грн. У процесі укладення договорів — 25 позицій, процедури ще за 283 позиціями тривають.

Почалися процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги  та стаціонарних ангіографічних рентгенівських систем. ДП «МЗУ» у 2021 р. планує закупити 325 автомобілів швидкої медичної допомоги типу В (стандартний санітарний транспорт) повного та переднього приводу та 297 автомобілів типу С (реанімобіль) повного та переднього приводу і 24 ангіографи.

Наглядова рада. У серпні завершився період подання документів для конкурсного відбору членів Наглядової ради ДП «МЗУ». За його підсумками до 13 вересня міжнародна рекрутингова компанія сформує шорт-лист кандидатів. Остаточний склад Наглядової ради (5 незалежних членів) затверджується Номінаційним комітетом Кабінету Міністрів України.

Діджиталізація. ІТ-команда підприємства долучилася до процесу створення COVID-сертифікатів у додатку «Дія». Зокрема, «Дія» використовує дані про вакцини, отримані від електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). У свою чергу, ЕСОЗ отримує інформацію про доступні вакцини з інформаційно-аналітичної системи ДП «МЗУ» — МedData.

Також було створено новий дашборд на базі системи бізнес-аналітики (ВІ). Він містить інформацію про всіх постачальників, з якими ДП «МЗУ» співпрацювало у рамках централізованих закупівель 2020 та 2021 р.

Окрім того, ДП «МЗУ» інформує, що понад 1500 користувачів шукали інформацію у Telegram-боті підприємства та найчастіше цікавилися даними про залишки ліків та медичних виробів у лікарнях. Цю інформацію також можна знайти за допомогою ВІ системи ДП «МЗУ». Користуючись цими інструментами, можна отримати дані про статус закупівельних процедур та поставки.

Розвиток Prozorro Market. У межах адміністрування медичної частини електронного каталогу Prozorro Market було укладено 170 угод на 1,3 млн грн. 91 публічний замовник у серпні скористався медичним е-каталогом для проведення закупівель.

Клієнтський сервіс. У серпні фахівці ДП «МЗУ» відвідали Запорізьку обл. Упродовж поїздки вони побували у 5 закладах охорони здоров’я регіону третинної, вторинної та первинної ланки з метою обговорення перебігу медичної реформи в регіоні, а також покращення доступу пацієнтів до якісного та безоплатного лікування та лікарських засобів.

Також 13 серпня відбулося перше засідання консультативної групи ДП «МЗУ» за напрямом «Лікарські засоби та медичні вироби для закладів охорони здоров’я для забезпечення лікування хворих із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями». За цим напрямом на волонтерських засадах працюватиме 20 лікарів. Подібні групи буде сформовано за всіма напрямами, що доведені до закупівлі ДП «МЗУ» у 2021 р.

Команда. У серпні до підприємства приєдналося 3 фахівців. Відтепер команда нараховує 84 людини. Для покращення навичок та кваліфікацій команди ДП «МЗУ» щотижня проводяться внутрішні навчання, у тому числі із запрошенням зовнішніх експертів.

За матеріалами medzakupivli.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті