У Полтавській обл. буде реалізовано пілотний проєкт зі збільшення вакцинації літніх людей у селах

14 Вересня 2021 4:39 Поділитися

МОЗ України повідомляє, що разом з Бюро ВООЗ в Україні та громадською організацією «Батьки за вакцинацію» розпочинає в Полтавській обл. пілотний проєкт зі збільшення масштабів вакцинації від COVID-19 серед літніх людей у сільській місцевості. Ця ініціатива реалізується в партнерстві з Європейським Союзом за підтримки Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації і Полтавського обласного центру громадського здоров’я.

Цей спільний пілотний проєкт з організації виїзних сесій для людей похилого віку в сільській місцевості має на меті пропілотувати алгоритм організації виїзних сесій для людей похилого віку відповідно до уніфікованого проєкту з вакцинації організованого населення та мотивувати регіони до вакцинації літніх людей.

У цьому проєкті беруть участь два села Полтавської обл. — Гаркушинці та Петрівці — із загальною кількістю населення 2180 осіб, у тому числі 1062 особи віком від 60 років.

Глобальне завдання вакцинації від COVID-19 полягає в забезпеченні доступу до вакцини та повної вакцинації для всіх пріоритетних груп, а потім і для загального населення. Серед пріоритетних груп наразі вакциновано лише близько 15% літніх людей.

Зазначається, що після отримання результатів пілотного проєкту розглядатиметься рішення про масштабування його на інші регіони країни.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті