У кожній обласній клінічній лікарні передбачено будівництво гелікоптерних майданчиків — Віктор Ляшко

14 Вересня 2021 5:21 Поділитися

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, на своїй сторінці у Facebook оприлюднив пост, у якому нагадав, що Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією України та Державною службою з надзвичайних ситуацій України запустило експериментальний проєкт з аеромедичної евакуації.

«В екстреній медицині існує правило «золотої години». Це саме той проміжок часу, після травми чи іншого невідкладного стану, коли найвищий шанс врятувати пацієнта від смерті. І хоча навколо цього правила точиться багато наукових дискусій, є незаперечний факт — чим раніше хворому буде надана медична допомога, тим більший шанс на порятунок його життя», — зауважив міністр. Він також поінформував, що у межах цього проєкту диспетчер центрів екстреної медичної допомоги може ініціювати питання щодо аеромедичної евакуації хворих із невідкладними станами.

У рамках програми Президента України Велике Будівництво на 2022–2023 рр. в рамках покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я передбачається будівництво гелікоптерних майданчиків у кожній обласній клінічній лікарні в кожному регіоні нашої країни.

«Розвиток аеромедичної евакуації — це не тільки вдосконалення цивільної медичної допомоги, а й один з етапів реалізації воєнно-медичної доктрини», — наголосив В. Ляшко.

За матеріалами та фото
facebook.com/viktor.liashko

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті