Місцева влада має забезпечити умови для щеплення щонайменше 80% освітян від COVID-19

15 Вересня 2021 2:27 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що з метою забезпечення функціо­нування закладів освіти в разі запровадження «жовтого» та «червоного» рівня епідемічної небезпеки голови обласних та Київської міської державних адміністрацій (КМДА) мають забезпечити умови для вакцинації від COVID-19 принаймні однією дозою вакцини щонайменше 80% працівників закладів освіти до 20 вересня 2021 р.

Таке рішення було ухвалено за результатами селекторної наради під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка 13 вересня 2021 р.

Для цього обласні державні адміністрації та КМДА мають організувати виїзд мобільних бригад з імунізації від COVID-19 до колективів закладів освіти, а також провести роз’яснювальну роботу серед колективів цих закладів щодо необхідності вакцинації для захисту освітян та учнів від коронавірусної хвороби.

«Безпечне освітнє середовище — це спільна відповідальність працівників закладів освіти та інших дорослих. Йдеться як про вчителів чи вихователів, так і про батьків й інших членів родин учнів. Щеплення захищатиме дорослих від важкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від неї. Вакциновані дорослі, у свою чергу, захищатимуть дітей, які не мають права на щеплення від COVID-19 через свій вік», — йдеться в повідомленні.

Також МОЗ повідомляє, що наразі в Україні вакциновано принаймні однією дозою близько 40% освітян.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті