На Львівщині кіберполіція викрила чоловіка, який підробляв COVID-сертифікати

16 Вересня 2021 12:04 Поділитися

Міністерство цифрової трансформації інформує, що у Львівській обл. співробітники кіберполіції викрили чоловіка, який підробляв COVID-сертифікати та результати тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції, для виїзду за кордон.

Як зазначається у повідомленні, чоловік продавав громадянам підроблені медичні довідки для перетину державного кордону. Водночас жодних лабораторних тестів клієнти не проходили. Свої послуги він рекламував у групових чатах у месенджері, де було понад 15 тис. підписників. Здебільшого клієнтами правопорушника були перевізники.

Також зловмисник використовував підроблені печатки медичної лабораторії. Загалом він виготовив понад 50 COVID-сертифікатів та понад 300 довідок із негативним результатом тесту на коронавірус. Вартість однієї довідки становила 500 грн, COVID-сертифіката — 1500 грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання чоловіка та у його автомобілі. Вилучені комп’ютерна техніка, печатки, COVID-сертифікати. Наразі відкрито кримінальне провадження і триває досудове розслідування.

За матеріалами thedigital.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті