Наприкінці вересня COVID-сертифікат буде доступний на порталі «Дія» — Михайло Федоров

17 Вересня 2021 5:11 Поділитися

Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації повідомив, що на порталі можна буде згенерувати та роздрукувати COVID-сертифікат про вакцинацію. За його словами, Міністерство цифрової трансформації (Мінцифра) фіналізує розробку функціонала й послуга буде доступна наприкінці вересня поточного року.

«Уже понад 700 тис. українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в застосунку «Дія» та активно користуються ними. Наші сертифікати офіційно визнані в ЄС для подорожей за кордон. Наприкінці вересня ми додамо можливість отримати сертифікат на порталі «Дія». Зараз працюємо над розробкою послуги. Завдяки цьому ще більше українців зможуть подорожувати та користуватися COVID-сертифікатом», — зауважив М. Федоров.

Як вказується в повідомленні, завдяки запуску послуги на порталі «Дія» отримати цифровий COVID-сертифікат зможуть україн­ці, у яких немає ID-картки чи закордонного біометричного паспорта або які не мають «Дія. Підпис» чи не користуються застосунком «Дія».

Згенерувати COVID-сертифікат на порталі «Дія» можна буде також у декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі «Дія», вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат», підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката. На порталі можна скористатися як «Дія. Підпис», який потрібно згенерувати в застосунку, так і будь-яким іншим електронним підписом.

Після цього «Дія» надсилає запит в електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Користувач зможе його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Наприкінці вересня на порталі «Дія» можна буде згенерувати лише сертифікат вакцинації про отримання двох доз. Згодом також буде доступний і COVID-сертифікат про отримання негативного тесту, проведеного методом полімеразної ланцюгової реакції. Крім того, Мінцифра інформує що працює над розробкою й сертифіката про часткову вакцинацію. Він буде також доступний як на порталі, так і в застосунку «Дія».

За матеріалами thedigital.gov.ua,
фото із facebook.com/mykhailofedorov.com.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті