COVID-19 знижує народжуваність у США і Європі

17 Вересня 2021 7:41 Поділитися

Протягом всієї історії людства пандемії були однією з головних рушійних сил зміни чисельності населення у зв’язку зі смертністю та зниженням рівня народжуваності. Результати нового дослідження вказують на те, що COVID-19 не є винятком.

У ході цього дослідження вчені встановили зв’язок між пандемією COVID-19 і рівнем народжуваності у 22 країнах із високим рівнем доходу. Вони виявили особливо сильне його зниження в південній Європі: в Італії (–9,1%), Іспанії (–8,4%) і Португалії (–6,6%), у той час як в Данії, Фінляндії, Німеччині та Нідерландах зниження взагалі не спостерігалося. У США народжуваність знизилася на 7,1%. Результати було опубліковано 7 вересня 2021 р. у виданні «Proceedings of the National Academy of Sciences».

Про результати дослідження автори пишуть: «У порівнянні зі значним падінням у південній Європі, відносна стабільність загальних коефіцієнтів народжуваності в північній Європі вказує на роль політики підтримки сімей та зайнятості в зниженні будь-якого впливу на народжуваність».

«Суть у тому, що спад у різних країнах сильно розрізняється. Ми не визначаємо, чому, але ми думаємо, що багато в чому це пов’язано зі ступенем економічних потрясінь у поєднанні зі ступенем соціальної підтримки», — пояснює співавтор дослідження Сет Сандерс (Seth Sanders).

Для проведення свого дослідження вчені використовували щомісячні дані про народження дітей із січня 2016 р. до березня 2021 р., що відповідає періоду зачать з квітня 2015 р. до червня 2020 р. Потім вони зіставили інформацію про щомісячне народження дітей з середньорічними оцінками чисельності населення зі звіту Відділу народонаселення Організації Об’єднаних Націй (ООН) про світові демографічні прогнози, щоб вивести свою формулу.

За матеріалами www.sciencedaily.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті