Україна отримала 159 000 доз вакцини CoronaVac у рамках механізму COVAX

21 Вересня 2021 3:30 Поділитися

МОЗ повідомляє, що в рамках COVAX Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 159 600 доз вакцини CoronaVac від COVID-19. Ця вакцина виробництва Sinovac, Китай, схвалена ВООЗ для екстреного використання, тобто вона відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та умов виробництва.

Як і інші вакцини та товари в рамках COVAX, Україна отримує цю партію безкоштовно.

«В Україні зростає рівень захворюваності на COVID-19, а 98% госпіталізованих — невакциновані. Надзвичайно важливо, щоб якомога більше українців вакцинувалися вже сьогодні, аби захистити себе від важкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті. Завдяки в тому числі нашим партнерам українці мають доступ до вакцини», — зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Ініціатива COVAX є безпрецедентним прикладом солідарності міжнародної спільноти, чия мета — забезпечити справедливий та рівний доступ до вакцин від COVID-19 для всіх країн. Поставки триватимуть, і до кінця 2021 р. в рамках ініціативи Україна, як очікується, отримає достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити від COVID-19 до 20% населення.

«Вакцини — наш найкращий шанс захистити своє життя і не залишити COVID-19 шансів спричинити нові трагедії. Із новими поставками та кращим доступом до вакцин я закликаю всіх не відкладати вакцинацію та якнайшвидше отримати свій захист. Будь ласка, зробіть це, особливо якщо ви належите до груп ризику: люди старшого віку, люди із супутніми захворюваннями, працівники з великим ризиком заразитися COVID-19, як-от: медики та освітяни. Разом з партнерами в рамках COVAX ЮНІСЕФ продовжить робити все можливе, щоб підтримати Україну в її зусиллях захистити якомога більше людей від COVID-19», — зауважив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Сахін.

Разом із цією поставкою, на сьогодні ЮНІСЕФ доставив 4 485 510 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та CoronaVac) від імені COVAX.

ЮНІСЕФ продовжує підтримувати МОЗ України через доставку вакцин, зміцнення холодового ланцюга та комунікаційні зусилля задля запобігання поширенню COVID-19 в Україні.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті