Переважна більшість померлих від COVID-19 — це люди віком понад 60 років — Віктор Ляшко

21 Вересня 2021 4:21 Поділитися

За весь час пандемії в Україні померло 54 919 осіб, з них 44 940 — люди віком понад 60 років, які є найвразливішими до коронавірусу.

«82% всіх померлих від COVID-19 — це літні люди віком понад 60 років. Тому вакцинація цієї групи людей залишається пріоритетом МОЗ. Зараз у Полтавській обл. завершується пілотний проєкт мобілізації на вакцинацію саме старшого населення. У двох громадах волонтери заздалегідь запрошували людей на вакцинацію, утворювали організовані колективи і потім мобільна бригада одномоментно щепила всіх охочих. Таким чином динаміка вакцинацій збільшилася в рази і саме серед людей віком 60+», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він пояснив, що людям, особливо пенсіонерам, надавали доказову інформацію про безпечність та ефективність вакцин, а також відповідали на їхні питання.

Єдиним способом захистити себе від тяжкого перебігу та смерті від COVID-19 є вакцинація. Усі вакцини, які використовує Україна, пройшли суворі перевірки на безпечність і ефективність та схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. Їх ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті вища за 90%.

У МОЗ наголошують, що хронічні хвороби та похилий вік не є протипоказаннями до щеплення. Зараз в Україні наявні понад 11 млн доз різних вакцин від COVID-19, і чим більше людей отримують щеплення, тим нижчою є ймовірність настання «червоного» рівня епідемічної небезпеки в Україні.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті