Триває прийом заяв на укладення договорів про реімбурсацію за новими напрямами — НСЗУ

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) нагадує, що з 1 жовтня 2021 р. служба адмініструватиме програму реімбурсації лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах пацієнтів із цукровим та нецукровим діабетом. Мова йде про інсуліни та десмопресин.

«НСЗУ стане єдиним платником за програмою та відшкодовуватиме аптекам вартість інсуліну та десмопресину. Для цього НСЗУ укладає договори з аптечними закладами за кожним із напрямів реімбурсації», — зазначається в повідомленні. Також НСЗУ повідомляє, що наразі триває прийом заяв, які подають аптечні заклади для укладення договору про реімбурсацію інсулінів та ліків для пацієнтів з нецукровим діабетом.

Окрім того, служба інформує, що станом на 22 вересня отримала майже 1500 заяв, з них:

  • 597 закладів подали 900 заяв за напрямом реімбурсації інсулінів.

Найбільшу кількість пропозицій подали аптеки таких областей: Харківська — 110, Львівська — 80, Івано-Франківська — 75, Дніпропетровська — 70 та місто Київ — 68. Найменшу: Кіровоградська — 8, Волинська — 9, Луганська, Чернігівська — 11;

  • 477 аптечних закладів подали майже 600 заяв за напрямом реімбурсації ліків для хворих на нецукровий діабет.

Найбільшу кількість пропозицій подали аптеки таких областей: Харківська — 95, Івано-Франківська — 50, Дніпропетровська — 49, а найменшу — Волинська, Кіровоградська, Чернігівська — 7, Луганська — 8.

Відстежити динаміку подання аптечними закладами заяв про укладення договору про реімбурсацію з НСЗУ можна за посиланням.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті