МОЗ ініціює відсторонення керівників лікарень, у яких підробляли COVID-сертифікати

28 Вересня 2021 10:32 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що ініціюватиме відсторонення керівників закладів охорони здоров’я, в яких підробляли свідоцтва про проведення вакцинації.

«Наразі щодо низки лікарів відкрито кримінальні провадження за фактом підробки документів, що посвідчують проведення вакцинації. Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров’я, де працюють ці лікарі, — об’єднаних територіальних громад — із проханням відсторонити від роботи керівників цих закладів на час проведення слідства. Переконані, що керівники мають нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їх лікарнях», — прокоментував Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Також у повідомленні наголошується, що якщо слідство виявить, що головний лікар закладу був непричетним до махінацій, його відновлять на посаді. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров’я та розривання контракту між ним та Національною службою здоров’я України. Відтак територіальна громада фінансуватиме заклад охорони здоров’я самостійно.

МОЗ нагадує, що схеми підроблення документів про вакцинацію та їх використання були викриті, зокрема, на Черкащині, Буковині та Дніпропетровщині.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті